Petak 29 Ožujak 2024

USKRSNA ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE VELIKA LUDINA

Svim stanovnicima Općine Velika Ludina i župljanima naše župe Sv. Mihaela Ark. želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

Neka radost uskrsnuća donese mir, zadovoljstvo i nadu u naše domove i obitelji.

Sretan Uskrs želi vam načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice Općinskog vijeća Općine Velika Ludina vijećnici Općine su u aktualnom satu 33. sjednice Općinskog vijeća prihvatili izvješće o radu Općinskog Načelnika Općine Velika Ludina

izmedu 32. i 33. sjednice Općinskog vijeća Općine V. Ludina. Načelnik Dražen Pavlović izvijestio je kako se na području općine Velika Ludina priprema izmjena 800 svjetiljki javne rasvjete novom led tehnologijom čime će se značajno uštediti na izdvajanju za javnu rasvjetu. Razmatran je i donesen Strateški razvojni program Općine Velika Ludina 2015. -2020. (SRP) . Nadalje je razmatran i prihvaćen Plan i program rada Knjižnice i Čitaonice Velika Ludina za 2017. godinu. Razmatrano je i usvojeno Financijsko izvješće za razdoblje od 01.01. do 30.09.2016. godine za Općinu Velika Ludina i proračunske korisnike: Dječji vrtić Ludina i Knjižnicu i Čitaonicu Velika Ludina. Također je razmatrana i donesena Odluka o dodjeli stipendija studentima i učenicima srednjih škola s područja Općine Velika Ludina za školsku godinu 2016./2017. Dodijeljeno je šest studentskih stipendija koliko je ispunjavalo uvjete iako je bila predviđena dodjela pet studentskih stipendija.
Usvojena je i Odluka o sufinanciranju smještaja u učenicke domove učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Općine Velika Ludina u iznosu od 25% za školsku godinu 2016 ./2017. Razmatrana je i donesena Odluka o nerazvrstanim cestama na području Općine Velika Ludina. Vijeće je prihvatilo i Odluku o prodaji nekretnine u Malom Lošinju. Načelnik Općine Dražen Pavlović izvijestio je kako je u pregovorima s Gradom Kutina o prodaji udjela Općine Velika Ludina od 8,5 posto vlasništva Općine u tim nekretninama oko kojih se vodi dugogodišnji sudski spor koji Općinu godišnje košta 20.000 kuna. Udio u tim nekretninama bio bi prodan za 394.000 kuna ukoliko Gradsko vijeće Kutine usvoji odluku o kupnji.
Donesena je i Odluka o prodaji nekretnina u Velikoj Ludini (kuća), Gornjoj Vlahiničkoj (kuća) i Katoličkom Selisću (dva zemljišta). Prihvaćena je Odluka o usvajanju Programa mjera zaštite pučanstava od zaraznih bolesti-dezinfekcija , dezinsekcija, deratizacija na području Općine Velika Ludina u 2017. godini izrađen od strane Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.Imenovana je Komisija za popis imovine sa stanjem na dan 31.12.2016. godine i to sitnog inventara te osnovnih sredstava, potraživanja i obveza i novčanih sredstava. Donesena je i Odluka o prenošenju poslova naplate lokalnih poreza Općine Velika Ludina na Poreznu upravu Kutina za 2017. godinu.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  29.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3