Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice Općinskog vijeća Općine Velika Ludina i aktualnog sata u kojem je prihvaćeno Izvješće o radu Općinskog Načelnika Općine Velika Ludina između 33. i 34. sjednice Općinskog

vijeća Općine V. Ludina vijećnici Općine Velika Ludina su na 34. sjednici Općinskog vijeća razmotrili i usvojili Proračun Općine Velika Ludina za 2017. godinu i Projekcije Proračuna za 2018. i 2019. godinu sa obrazloženjem, Odluke sa Programima za izgradnju i Održavanje komunalne infrastrukture i dr. programa, Odluke o izvršavanju Proračuna Općine Velika Ludina i Plana razvojnih programa. Proračun je planiran u iznosu 11.396.000 kuna i velikim dijelom se oslanja na sredstva koja se očekuju iz fondova EU.
"Planiramo tri projekta iz fondova EU i nadamo se da ćemo ih realizirati, proširenje dječjeg vrtića je investicija između tri i pet milijuna kuna, a razmišljamo i o proširenju postojeće sportske dvorane također sredstvima EU. Očekujemo pad poreznih prihoda nakon nove porezne reforme, ali kako je najavljena kompenzacija pada tih prihoda od strane države tu nam prihodi ne bi smjeli pasti. Također nastojimo ishoditi da veći dio rudne rente ubuduće ide općinama i gradovima te da dobijemo veći novac za skladištenje plina u Okolima"-kazao je Dražen Pavlović načelnik Općine Velika Ludina.
Nadalje je donesena Odluka o komunalnom redu koja predviđa strožije mjere prema prekršiteljima te naplatu kazni onima koji se neće pridržavati propisa.
Razmatrana je i donesena Odluka o uklanjanju odbačenog otpada te je donesena Odluka o davanju suglasnosti za provedbu projekta „Rekonstrukcija i izgradnja prometnice, izgradnja sustava odvodnje“ u Cvjetnoj ulici u Velikoj Ludini. Na kraju sjednice usvojena je i Odluka o otpisu potraživanja za komunalnu naknadu.