Vijećnici Velike Ludine održali su još jednu sjednicu, na čijem se Dnevnom redu, između ostalog, našao i rebalans ovogodišnjeg, te Prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Ono što je vijest je da bi Velika Ludina od sljedeće godine mogla, ako ne nabaviti komplete udžbenika za svoje osnovnoškolce, onda ih barem sufinancirati.

 

Tako je Vijeće Velike Ludine izglasalo još jedne izmjene ovogodišnjeg Općinskog proračuna, i to treće po redu. Uglavnom je riječ o preraspodijeli novca unutar pojedinih proračunskih stavki istaknuo je načelnik Dražen Pavlović, dodavši da Proračun nije ni smanjen, niti povećan, već su preraspodijele napravljene unutar pojedinih stavki, a novac je skinut sa projekta Cvjetne ulice, budući je izgledno da se u njega ove godine neće ići. Rebalansom je između ostalog izmijenjena stavka koja se odnosi na uređenje nerazvrstanih cesta, te doma u Kompatoru. Pred velikoludinskim vijećnicima našao se i Prijedlog Proračuna za sljedeću godinu, koji se planira u iznosu od 11 793 400, 00 kuna. Načelnik Dražen Pavlović rekao je kako je Proračun realan, a zadan je svim investicijama koje su aplicirali na različite fondove, poput Cvjetne ulice, doma Gornja Vlahinička, reciklažnog dvorišta, te ESI projekata, a predviđena su i ulaganja za održavanje nerazvrstanih cesta, dok su transferi ostali uglavnom na istom nivou.

Oporbeni SDP-ovi vijećnici zatražili su da se u proračun za 2018. uvrsti jedna potpuno nova stavka, koja se odnosi na osiguranje novca za kupnju udžbenika za sve osnovnoškolce s područja Općine. SDP.ovi Tomislav Bišćan i Damir Belavić predložili su da se to financira od novca predviđenog za vijećničke naknade. S obzirom da je ovo bio Prijedlog proračuna, dogovoreno je da oporba svoj prijedlog za sufinanciranje udžbenika podnese kao amandman, te da će predlagač, znači načelnik, naći otkuda će se to financirati. Hoće li se raditi o nabavi kompleta udžbenika za osnovnoškolce ili o njihovom djelomičnom sufinanciranju, tek će se vidjeti.