Općina Križ u suradnji s 2iFILMOM  i u listopadu nastavlja projekt besplatnih kino projekcija za one najmlađe ali i za odrasle u kinu u Križu.

 

U petak 20.10.2017. godine s početkom u 18 sati djeca mogu pogledati hrvatski dječji detektivski film Uzbuna na Zelenom Vrhu. Radnja filma prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića - Koka prije njegova preseljenja u Zagreb. Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike igrajući se na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh. Tu prazničku idilu iznenada narušava niz misterioznih pljački i razbojstava počinjenih pod okriljem noći. Kao i uvijek, Koko i prijatelji odlučuju malo uskočiti odraslima i uzimaju stvari u svoje ruke.

http://www.2ifilm.hr/uzbuna-na-zelenom-vrhu/

Istog dana s početkom u 20 sati prikazivati će se još jedan od popularnih filmova iz 2016. godine i to film ZG80. Film gledatelje vodi u posljednje mjesece predratne Jugoslavije u kojima susrećemo nešto mlađeg Krpu, Kizu, Deju, Filipa, te upoznajemo neke nove likove koji ih prate na gostovanje Bad Blue Boysa u Beogradu. Neke od glavnih uloga igraju Rene Bitorajac, Marko Cindrić, Filip Detelić te ostali.

http://www.2ifilm.hr/zg-80/