Poštovani stanovnici Općine Velika Ludina,

polako se odmičemo od 2020. godine u kojoj smo doživjeli pandemiju CORONA virusa koja je globalna, ali i dva razorna potresa u našoj blizini.

         Prvi potres je bio na području Zagreba u ožujku 2020. godine, a drugi razorniji i nama bliži, upravo na području naše županije - kod Petrinje.

         Oba potresa su nas znatno uzdrmala, ali na sreću, nisu ostavila velike posljedice na stanovnike i imovinu na području Općine Velika Ludina.

         Suosjećamo sa ljudima koji su stradali i izgubili imovinu u potresima, nadamo se da će se tlo smiriti i da je najgore iza nas.

 

         Odmah po potresu u Petrinji imali smo dojavu o manjim oštećenjima objekata te smo izašli na teren i utvrdili da postoje manja oštećenja na nekoliko kuća u Vidrenjaku, Grabrov Potoku i Maloj Ludini.

         Također i nakon drugog jačeg potresa koji je bio 29. prosinca 2020. godine utvrdili smo vidljiva oštećenja na župnoj crkvi Sv. Mihaela Ark. u Velikoj Ludini kao i na Župnom dvoru. 

Obišli smo imovinu Općine Velika Ludina kao što su: društveni i vatrogasni domovi, mrtvačnica, Dječji vrtić, Knjižnica i čitaonica Velika Ludina i Općinska zgrada. Utvrdili smo manje, ali vidljive štete na društvenom domu u Okolima.

Sve ove štete na društvenom domu Okoli i crkvenim objektima prijavili smo i čekamo da ih obiđu statičari iz predostrožnosti. Ako se utvrdi znatnija šteta onda će se ona u naknadnom postupku i procijeniti te će se temeljem toga, moći ostvariti i određeno pravo na odštetu.

Ovim putem pozivamo i naše stanovnike Općine da ukoliko imaju štetu za koju smatraju da je nastupila uslijed potresa istu prijave putem službenog obrasca na slijedeći link: https://survey123.arcgis.com/share/3331a8072fdb4e31b21cea174c79872a

U nadi da će potresi stati, situacija sa pandemijom CORONA virusom uskoro biti bolja, te da ćemo se svi vratiti normalnom životu, srdačno Vas pozdravlja načelnik Općine Velika Ludina.