Četvrtak 28 Ožujak 2024

Početkom ove godine, kao i svake godine, ugovorili smo nastup estradnih umjetnika povodom Dana Općine koji se svake godine održava početkom rujna. Također planirali smo u svibnju započeti i sa manifestacijom „Proljeće u Ludini“. Ove godine na „Proljeće u Ludini“ ugovoren je bio nastup vokalnog sastava „Učiteljice“ sa pratećim muzičkim sastavom, a za Dan Općine ugovoren je nastup pjevača Ivana Zaka, Vlade Kalembera i grupe „Srebrnih krila“. Nastup se trebao održati u dvije večeri.

Nažalost, zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom CORONA virusa nije održana manifestacija „Proljeće u Ludini“ a isto tako ovih dana donijeli smo odluku da zbog ponovne eskalacije CORONA virusa odustanemo od obilježavanja Dana Općine i svih kulturnih, sportskih i zabavnih događanja koja se organiziraju uz Dan Općine. S obzirom da proslava Dana Općine svake godine okuplja između tisuću i dvije tisuće ljudi ne bismo mogli osigurati sve potrebne, a propisane, uvjete koji se odnose na pandemiju COVID 19.

Neće se održati niti svečana sjednica Općinskog vijeća jer zbog novonastalih uvjeta nije ju moguće organizirati uz sve potrebne epidemiološke uvjete s obzirom da na sjednicu Općinskog vijeća dolazi velik broj gostiju.

Uz obilježavanje Dana Općine Velika Ludina paralelno se organizirala i Manifestacija „Jabuka crvenika“ na kojoj se tradicionalno ubire prva jabuka i time se obilježava početak berbe jabuka u Moslavini. Manifestaciju „Jabuka crvenika“ organizirala je Udruga Voćara i vinogradara Moslavine iz Velike Ludine pa će tako i ove godine biti organizirana berba jabuka ali simbolično bez gostiju, samo uz prisustvo članova te Udruge i Općinskih čelnika.

Nadamo se da će ova kriza uzrokovana pandemijom CORONA virusa brzo proći i da ćemo u slijedećoj godini moći normalno organizirati proslave „Proljeće u Ludini“, a u jesen Dan Općine Velika Ludina i „Jabuku crveniku“.

U želji da će ubuduće vijesti biti bolje i da ostanete zdravi, pozdravlja vas načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3