Utorak 19 Ožujak 2024

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa svojim je suradnicima nazočio radnom sastanku u prostoru SIMORA-e. Predstavnicima gradova i općina Sisačko – moslavačke županije predstavljene su mogućnosti povlačenja EU sredstava za projekte izgradnje Broadband širokopojasne mreže u nekomercijalnim, tzv. Bijelim zonama.

 

Projekt će kroz nekoliko tjedana izaći na e-savjetovanje i javnu raspravu, te će sve jedinice lokalne samouprave moći javiti i dati svoje primjedbe. Nakon toga izlazi natječaj koji će biti otvoren četiri mjeseca, rekao je Mario Čelan, direktor SIMORA-e. Župan Ivo Žinić istaknuo je  važnost ovog projekta: „Ovaj natječaj omogućit će povećanje brzine internet prometa sukladno nacionalnoj strategiji digitalne tehnologije, stoga su i pozvani stručnjaci iz telekoma koji su prezentirali mogućnosti prijave na ovaj natječaj.“ – dodao je župan.

Predstavnicima su pojašnjeni koraci potrebni za izradu tender dokumentacije, kao i prijedlog međusobnog udruživanja općina i gradova, kako bi projekti bili bodovno bolje rangirani.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3