Subota 27 Travanj 2024

Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“, kao predstavnik Sisačko-moslavačke županije, sudjelovalo je 17. rujna na 58. „Vinkovačkim jesenima“.

 

„Članovi KUD-a tom su se prigodom predstavili na najstarijoj i najvećoj manifestaciji tradicijske kulture Hrvata. Na samom početku sudjelovali smo u svečanom mimohodu koji je bio središnji dio programa završnice, a predstavili su se kao 60. od 61 skupine. Veseli i raspjevani šetali smo ulicama grada i središnjom pozornicom pritom zabavljajući sve prisutne posjetitelje.

Potom, u nastavku programa, sudjelovali smo na prijemu u Gradskoj vijećnici, tijekom kojeg nam je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić zahvalio na njegovanju i prezentaciji tradicije. 

Na samom kraju, nastupili smo u večernjem programu u sklopu Državne smotre izvornog folklora.  Bogate svečane nošnje našeg kraja na 30-ak plesača, pjevača i svirača činilo je prelijepu sliku na velikoj pozornici Vinkovačkih jeseni te pokazalo velik trud kojeg su članovi društva uložili u očuvanje tradicije svog kraja. Pjesma i ples nisu nimalo zaostajali za viđenom slikom, a kao dokaz tomu je veliki pljesak kojim smo bili ispraćeni sa pozornice.

KUD „Mijo Stuparić“ bio je predstavnik Sisačko-moslavačke županiju na Vinkovačkim jesenima temeljem odluke stručne komisije na ovogodišnjoj županijskoj smotri „Martinski susreti“, a putovanje u Vinkovce financijski je omogućen od strane Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, a kojoj se članovi društva od srca zahvaljuju.

Članovi se također zahvaljuju i Općini Velika Ludina koja im je uvelike pomogla u ostvarenju brojnih ovogodišnjih aktivnosti, a čija je kruna uspjeha nastup na „Vinkovačkim jesenim“. Zahvalu upućuju i KUD-u „Slavko Janković“ Šiškovci, a koji im je dočarao slavonsko gostoprimstvo.“  - poručili su iz KUD-a „Mijo Stuparić“.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  27.04.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3