Utorak 19 Ožujak 2024

Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine 15. prosinca u sklopu Božićnog koncerta obilježilo je 25. obljetnicu postojanja. Tom prigodom članovi društva predstavili su svoju zbirku o tradicijskoj baštini ludinskog kraja „Pasem konja kraj Meseca“. „Na 44 stranice: riječima, notnim zapisima i fotografijama prikazali smo ono što promoviramo i prenosimo s generacije na generaciju. Zbirka je to koja objedinjuje naše zajedništvo i čuva dragocjenosti koje su nam ostavili naši prethodnici, graditelji zavičaja i utemeljitelji kulture“ – ističe vodstvo društva.

 

Ova je zbirka samo mala karika u lancu za koju su zaslužni nosioci kulturnog života u Velikoj Ludini, članovi KUD-a „Mijo Stuparić“, a tijekom 25 godina društvo ih je okupilo čak 307. Jedan od njih bio je i načelnik Dražen Pavlović koji je ovom prilikom zahvalio aktivnim članovima na brojnim aktivnostima koje provode te najavio kako će Općina Velika Ludina i u budućnosti podupirati rad ove udruge, a slijedeće godine uredit će se i pozornica u Društvenom domu Velika Ludina.

Također, u ovoj prilici najavljen je blagoslov nove zastave društva čiji će kum biti zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec. Blagoslov će se održati na svetoj misi u velikoludinskoj crkvi u nedjelju 29. prosinca u 11 sati.

Za doprinos u radu, članovima i podupirateljima koji su znanjem, idejama i  financijski pomogli u djelovanju  društva podjeljene su Zahvalnice, dok su KUD-u i dugogodišnjim  članovima stigla vrijedna priznanja iz Hrvatskog sabora kulture. Naime, društvo je u prigodi proslave 25 godina postojanja te uspješnog rada u širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture dobilo Srebrnu diplomu Hrvatskog sabora kulture, dok su Diana Kondres, Marija Hegel  i Katarina Moguljak dobile Brončanu diplomu, a Ljerka Šimunović, Ivanka Mihelčić, Damir Mahaček, Mirela Mahaček, Vesna Bolešić,  Tamara Pleić, Diana Jagodnik i Marijana Kondres dobile Srebrnu diplomu.

 


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3