Četvrtak 28 Ožujak 2024

USKRSNA ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE VELIKA LUDINA

Svim stanovnicima Općine Velika Ludina i župljanima naše župe Sv. Mihaela Ark. želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

Neka radost uskrsnuća donese mir, zadovoljstvo i nadu u naše domove i obitelji.

Sretan Uskrs želi vam načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović

Općinsko vijeće Općine Velika Ludina 22.srpnja, sukladno mjerama sprječavanja širenja epidemije koronavirusa, u Društvenom domu Velika Ludina, održalo je svoju  34. sjednicu koja je uobičajeno započela aktualnim satom.

 

Vijećnik Ivan Marečić (SDP) upitao je načelnika hoće li Velika Ludina uskoro dobiti bankomat, a u svom odgovoru načelnik Dražen Pavlović istaknuo je kako je u stalnom kontaktu sa PBZ-om, te mu je rečeno kako će isti uskoro biti postavljen. Naime, sam bankomat je već nabavljen, ali s obzirom da je nešto većih dimenzija od prijašnjeg koji je početkom siječnja „raznesen“, prvo se treba pristupiti izmjeni vrata na kojima je bio postavljen.

Dubravko Petir (HSS) zahvalio je načelniku na obnovi bankina, no, istaknuo je kako je već nakon prve veće kiše dio istih na području Mustafine Klade u lošem stanju. Načelnik je napomenuo kako će o tome kontaktirati izvođače, Županijsku upravu za ceste Sisačko-moslavačke županije, te kako će se pokušati naći bolje i dugotrajnije riješenje za mjesta na kojima se učestalo ponavlja taj problem.

Vijećnik Jurica Đudarić (HDZ) upitao je može li Općina financijski pomoći obitelji Šimunić čije je dijete u prometnoj nesreći prošle subote zadobilo teške i za život opasne ozlijede. Predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenščak istaknuo je kako će se zbog te situacije uskoro sastati Socijalno vijeće, te da će u dogovoru s načelnikom pomoći obitelji.

Pitanje o fazi projekta izgradnje postrojenja za solarnu energiju načelniku je uputio nezavisni vijećnik Damir Belavić. Načelnik je istaknuo kako se sve odvija prema planu, te će s početkom jeseni doći i do izmjena prostornog plana kojim će se omogućiti izgradnja istog.

U sklopu aktualog sata, a na upit Vjekoslava Kamenščaka (HDZ), predsjednika Općinskog vijeća, načelnik Dražen Pavlović vijećnike je upoznao s radovima koji su se provodili u posljednjih mjesec dana, odnosno od zadnje sjednice. Naime, uz uređenje bankina na županijskim cestama, isto je napravljeno i na nerazvrstanim cestama, a pristupilo se i pojačanom održavanju. Trenutno se odvija čišćenje raslinja uz prometnice, te uređenje zelenih površina i jaraka.

Većina projekata, na zadovoljstvo svih vijećnika, uspješno je završena. Završeno je uređenje društvenog doma u Gornjoj Vlahiničkoj, uređeno je dječje igralište u Okolima, a radovi na dogradnji dječjeg vrtića privode se kraju, odnosno, trenutno se isti namješta.

„Prvi dio radova planiran za ovu godinu je završen, te smo sada malo stali, proučavamo učinke ove krize na naš proračun. Sukladno tome, u jesen ćemo pokrenuti drugi dio radova, a tu je prije svega asfaltiranje određenih prometnica,  uređenje groblja te parkirališta kod groblja. Od ničega ne odustajemo, te ćemo sve provoditi sukladno našim financijskim mogućnostima“ – pojasnio je načelnik Dražen Pavlović.

Načelnik je u sklopu aktualnog sata vijećnike upoznao i s trenutnom situacijom vezanom uz epidemiju koronavirusa. Naime, iako je na području općine povoljna epidemiološka situacija, trenutno nema zaraženih, neizvjesno je što će se sve događati i koje će sve mjere biti propisane u slijedećih mjesec ili dva, stoga je istaknuo kako proslave Dana općine, koja se trebala održati početkom rujna, neće biti.

U nastavku sjednice jednogalsno su prihvaćena izvješća poduzeća koja su u suvlasništvu općine,  Dječjeg vrtića i Knjižnice i čitaonice, te je donesena i Odluka o II. Izmjenama i dopunama ovogodišnjeg proračuna. Tome se pristupilo zbog tehničkih razloga, naime, vodne građevine, sukladno zakonu, postale su vlasništvo Moslavine d.o.o., a općina je zauzvrat dobila udio u tom komunalnom poduzeću. A također, pojavile su se i potrebe oko dodatnih financijskih sredstava za uređenje kuhinje i prostorije spremišta u društvenom domu Gornja Vlahinička, nabavci namještaja i dodatnih alata za dječji vrtić, te nabavci nastavnog materijala. „Prošle smo godine za potrebe radnih bilježnica, zbirki i ostalog školskom pribora izdvojili nešto više od 40 tisuća kuna, a sada, s obzirom da je dio nastavnog materijala promijenjen, trebat će nam oko 70 tisuća kuna. S obzirom da trošak udžbenika pokriva država, tim sredstvima omogućit ćemo svim našim učenicima besplatne ostale nastavne materijale“ – pojasnio je načelnik.

Vijećnici su na ovoj sjednici donijeli i Izmjene i dopune Statuta općine, dopunu Pravilnika o ostvarivanju prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja, te Plan ukupnog razvoja Općine Velika Ludina.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  28.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3