Petak 29 Ožujak 2024

Na prostoru našeg Reciklažnog dvorišta u Velikoj Ludini dopremljeno je od dobavljača 660 spremnika za odlaganje papira. Ti spremnici bit će tijekom slijedećih dana podijeljeni po kućanstvima Općine Velika Ludina. U našoj Općini već je uveden sustav razvrstavanja otpada tako da je moguće odlagati plastiku u vreće, a od sada će se papir odlagati u plastične spremnike koji se razlikuju po boji od spremnika u koji se odlaže ostali otpad.

 

            Ovi spremnici su za naše stanovnike besplatni i neće stvoriti veće troškove na računima. Spremnici su nabavljeni kroz EU projekt preko Fonda za zaštitu okoliša na način da je Fond financirao 85%, a Općina Velika Ludina 15%. Također nabavljeni su i spremnici za biootpad i podijeljeni mještanima koji su izjavili da ih žele, tj. da neće biootpad kompostirati kod kuće.

            Sav ostali otpad mogu mještani na naše Reciklažno dvorište u Velikoj Ludini odvesti bez naknade. Glomazni otpad u manjim količinama također se može odvesti na Reciklažno dvorište, iako Općina Velika Ludina i poduzeće Eko Moslavina jednom godišnje organiziraju odvoz glomaznog otpada po naseljima.

            I ovom prilikom molimo naše stanovnike, i one koji prolaze našom općinom, da ne bacaju otpad uz cestu i u prirodu uz naš slogan „ČISTA OPĆINA – LJEPŠI ŽIVOT!“.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3