Utorak 19 Ožujak 2024

„Martinski susreti“, 20. Županijska smotra izvornoga folklora održana je ove subote, 10. lipnja u Martinskoj Vesi u organizaciji KUD-a Martinčani. U programu smotre u kojem su se predstavljala društva koja su na ranije održanim predsmotrama po regijama u Sisačko-moslavačkoj županiji zaslužili biti na završnoj smotri sudjelovala su društva: KUD Martinčani- Martinska Ves,

KUD Seljačka sloga Kutina, KUD Mijo Stuparić Velika Ludina, KUD Viduševac iz Gornjeg Viduševca, HKUD Radost Sela, KUD Čuntićanka iz Hrvatskog Čuntića, KUD Seljačka sloga Greda Sunjska, HKUD Poculica Letovanić i KUD Jelenčanka iz Gornje Jelenske.
Stručni ocjenjivački sud, . sc. Iva Niemčić (ples), prof. Josip Forjan (nošnja) i dr. sc. Irena Miholić (glazba) osim što je pratio smotru, i u konačnici odlučio o društvima koja će predstavljati Sisačko-moslavačku županiju na različitim susretima i smotrama koje se tijekom godine održavaju u Republici Hrvatskoj, ocijenio je i najljepše nošnje.
Kulturno – umjetničko društvo “Mijo Stuparić” predstavljati će 2018. godine Sisačko – moslavačku županiju na najstarijoj smotri folklora u Hrvatskoj – “Brodskom kolu” u Slavonskom Brodu.
Također, važno je spomenuti da će društvo sudjelovati i na državnoj smotri izvornog folklora - “Đakovačkim vezovima”, 9. srpnja 2017., i to u svečanoj povorci, te u programu koji će se održati na pozornici u Strossmayerovu parku.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3