Četvrtak 28 Ožujak 2024

LAG „Moslavina“ s međimurskim LAG-ovima surađuje na zanimljivom projektu promocije lokalne kuhinje, koji financira EU. Nazvali smo ga „Dobar tek u Moslavini!“ i, uz drugo, planiramo otisnuti moslavačku kuharicu odnosno prikupiti recepte za tipična moslavačka jela između kojih ćemo odabrati one koji najbolje predstavljaju regiju Moslavinu.

Projekt provodimo u suradnji s iskusnim stručnjakinjama u svojim područjima, književnicom i novinarkom Božicom Brkan (uz drugo, autorica zavičajne čitanke „Oblizeki – Moslavina za stolom“) i etnologinjom i povjesničarkom Slavicom Moslavac (uz drugo, autorica monografije „Etnološki zapisi po Moslavini i širem zavičaju“).

Pozivamo na suradnju sve zainteresirane, profesionalce i amatere, koji smatraju da imaju zanimljiva iskustva i sjećanja na hranu kakva se spremala nekad, u vremenima mama, baka i prabaka, ruralno i urbano, bilo svakodnevno bilo o blagdanima ili obiteljskim i drugim svečanim prilikama, da nam se jave vrijednim sjećanjima o moslavačkom stolu, pričama i recepturama, podacima od koga su ih čuli i gdje su ih kušali, a također i prijedlozima kako bi se te recepture i jela kao predjela, glavna jela ili deserti, mogli kreativno oplemeniti danas u moslavačkoj ugostiteljskoj ponudi.  Osobito vrijednim smatramo jela pripravljena i od tradicionalnih, lokalno uzgojenih namirnica.   

Pozivamo vas da i vi budete dio ove zajedničke, nadamo se lijepe moslavačke priče, pa svoje recepte pošaljite na e-mail adresu LAG-a „Moslavina“ Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 15. siječnja 2023. godine.

Recepte koji budu izabrani i predstavljeni u moslavačkoj kuharici LAG „Moslavina“ nagradit će prigodnim darom.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3