Subota 27 Travanj 2024

Poziv na edukaciju za udruge za zaštitu potrošača u RH, 23.11.2017. Zagreb
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, nositelj područja zaštite prava potrošača u Republici Hrvatskoj, započinje s Ciklusom stručnih edukacija namijenjenih udrugama za zaštitu potrošača Republike Hrvatske.

 

Prvi ciklus stručnih edukacija Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvom pravosuđa, Ministarstvom financija, Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Hrvatskom narodnom bankom održat će se 23. studenoga 2017. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta (kino dvorana) s početkom u 9:00 sati.
Na stručnoj edukaciji izlagat će se o sljedećim područjima: odredbe Zakona o zaštiti potrošača (učestale pritužbe potrošača), primjena Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova u praksi; nepoštena poslovna praksa trgovaca (najčešća ponašanja trgovaca na tržištu); odgovornost za materijalne nedostatke stvari i jamstvo za ispravnost prodane stvari; financijska pismenost u RH, zaštita korisnika usluga kreditnih institucija; informacije o hrani (opće i nutritivno označavanje hrane); primjena Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom te financiranje projekata i programa udruga za zaštitu potrošača iz javnih izvora.
Detaljan program edukacije objavljen je na web stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta: https://www.mingo.hr/page/poziv-na-edukaciju-za-udruge-za-zastitu-potrosaca-u-rh-23-11-2107-zagreb-1 te stranicama Ureda za udruge Vlade RH: https://udruge.gov.hr/vijesti/poziv-na-edukaciju-za-udruge-za-zastitu-potrosaca/4261.
Pozivamo sve udruge za zaštitu potrošača na području Republike Hrvatske da prisustvuju stručnoj edukaciji i registriraju se (ime i prezime, naziv udruge) na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 20. studenoga 2017.

Program edukacija možete pogledati ili preuzeti ovdje.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3