Subota 27 Travanj 2024

Poštovani i dragi sugrađani, stanovnici Općine Velika Ludina, dana 19. srpnja 2023. godine nalet olujnog i orkanskog vjetra zahvatilo je područje Općine te uzrokovao znatnu materijalnu štetu.
Tom prilikom došlo je, a pogotovo u nekim naseljima, do znatnih šteta na stambenim i gospodarskim objektima, vozilima, ali i poljoprivrednim kulturama.
Svima koji su pretrpjeli određenu štetu želimo da tu štetu što prije saniraju i nastojat ćemo i mi kao Općina u tome pomoći.

 

Obavještavaju se svi koji su pretrpjeli navedenu štetu da istu mogu prijaviti kako bi mogli inicirati proglašenje prirodne nepogode.
Kod prijave odnosno ispunjava obrasca za poljoprivrednu štetu, mora se uz osobne podatke OBAVEZNO upisati brojeve katastarskih čestica, ARKOD, MIBPG, procijenjeni iznos štete u eurima za kulturu na kojoj je nastala šteta te površinu i broj stabla ili trsova.
Prijavljuju se smo one površine koje se nalaze na području Općine Velika Ludina.
U koliko se radi o prijavi „štete na građevinama“ potrebno je upisati vrstu građevine, opis štete, da li je objekt legaliziran, starost građevine, postotak oštećenja, broj katastarske čestice i katastarsku općinu u kojoj je nastala šteta, procjenu štete u eurima te je poželjno dostaviti i fotografije oštećenja.
Kod „prijave štete na vozilima“ potrebno je upisati naziv oštećenog vozila, starost vozila, opisati štetu i poželjno je dostaviti fotografije oštećenja.
Za sve prijave treba navesti da li je oštećena imovina osigurana od rizika prirodne nepogode za koju se prijavljuje šteta.
Prijave se predaju na urudžbeni zapisnik Općine Velika Ludina na adresi Sv. Mihaela 37, 44316 Velika Ludina ili putem mail-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obrazac za prijavu štete možete preuzeti ovdje.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3