Četvrtak 28 Ožujak 2024

Riječ je o EU projektu vrijednom 5,8 mln kn. Ovo je dosad najveći pojedinačni projekt u povijesti Velike Ludine – rečeno je na konferenciji za novinare održanoj pri obilasku radova. Dječji vrtić u Velikoj Ludini izgrađen je 70 tih godina i dosad je obnavljan, ali vrtić traži rekonstrukciju, broj djece se povećava i ovo je prilika za dobivanje jaslica, te kvalitetnijih uvjeta za boravak sve djece u vrtiću.


Konferenciji za novinare održanoj na samom gradilištu prisustvovali su načelnik Općine Dražen Pavlović i direktorica vrtića Tajana Lidmila. „Dosad smo ugovorili 5.180.000,00 kn za izgradnju, a trenutno imamo natječaj za opremanje dječjeg vrtića za što je predviđeno oko 650.000 kn. Cijeli projekt Agencija za poljoprivredu sufinancira sa 4,9 mln kn“, rekao je načelnik Općine Dražen Pavlović.
Rok za izgradnju dječjeg vrtića je godinu dana, a radovi su već mjesec dana u tijeku. Bio je period lošeg vremena pa se radovi nisu odvijali željenom dinamikom, no sa sunčanim danima očekuje se ubrzanje radova, a u ovom trenutku su gotovi temelji i deka. Najavljeno je kako će u jesen, odnosno do zime vrtić biti pod krovom. Pavlović najavljuje i adaptaciju postojećeg Dječjeg vrtića koja je također u troškovniku, a koja će se izvršiti tijekom sedmog i osmog mjeseca kada vrtić neće raditi i kada je i inače najmanje djece u vrtiću
Ravnateljica Dječjeg vrtića Velika Ludina, Tajana Lidmila rekla je kako će vrtić u proljeće napuniti 40 godina rada:„U proljeće se očekuje završetak radova, tako da će nam novi vrtić biti najljepši poklon za našu obljetnicu. Dugo se čeka ovo proširenje jer je potreba za jaslicama u općini velika, tako da dobivamo skupinu jaslica, novu kuhinju, dvoranu i to će nam biti najbolji uvjeti za rad“. Trenutno su izvršeni upisi za nadolazeću pedagošku godinu, te su upisana sva djeca, no ipak 5 djece jasličke dobi zasad je na čekanju, što će se ubuduće riješiti upravo kroz ovaj projekt.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3