Utorak 16 Srpanj 2024

Dana 23.04.2016. održala se akcija „Zelena čistka“ u koju se treću godinu za redom uključila i Općina Velika Ludina. Djelatnici općine, poduzeća „Ludina“ d.o.o., članovi ludinskog rukometnog kluba „Laurus“ i ekološki osviješteni građani odlučili su očistiti nekoliko lokacija od smeća.

Nastavljajući dvogodišnju tradiciju pristupilo se čišćenju divljeg odlagališta uz nasip rijeke Česme. Akcija se nastavila prikupljanjem otpada kojeg su nesavjesni građani odbacili na ulazu u naselje Gornja Vlahinička.
Veliko iznenađenje ove godine bila su izvorišta pitke vode u Ruškovici i Ludinici, gdje su prošle akcije čišćenja pozitivno djelovale na građane pa smeća na tim lokacijama uopće nije bilo. Na tim lokacijama prošle godine ostavljene su vreće, koje su se ove godine samo ispraznile.
Općina Velika Ludina zadnjih godina aktivno se bavi saniranjem divljih deponija otpada pa je okoliš Općine sve čišći i uredniji, a ovakvim akcijama polako se utječe na svijest građana. Ovakav primjer pozitivno djeluje na građane, te se nadamo da će ga slijediti i ostali građani, a što će rezultirati smanjenjem onečišćenja okoliša.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3