Četvrtak 28 Ožujak 2024

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Zaklada započela novi program „Aktivni u zajednici“ u sklopu kojeg je raspisan Javni poziv za jedinice lokalne samouprave

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u 2018. godini započinje sa provedbom novog programa „Aktivni u zajednici“ u okviru programske suradnje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Program će se provoditi na području 5 županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska.

 

Kroz navedeni program se, u suradnji s dionicima lokalne zajednice, planiraju riješiti konkretni problemi koje su upravo ti dionici istaknuli kao relevantne za njihovu zajednicu. Zaklada će u suradnji s civilnim, profitnim i javnim sektorom detektirati potrebu i poticati kulturu davanja u općekorisne svrhe kako bi se prikupila sredstva potrebna za rješavanje navedene potrebe te povećao društveni kapital u zajednici.

Kako bi sve jedinice lokalne samouprave imale jednake mogućnosti sudjelovanja u provedbi ovog programa Zaklada je dana 17.01.2018. godine raspisala Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u programu „Aktivni u zajednici“. Putem ovog Javnog poziva Zaklada će odabrati po 3 jedinice lokalne samouprave u svakoj od županija obuhvaćenih ovim programom. Tekst javnog poziva i obrazac za prijavu možete pronaći na sljedećem linku: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/natjecaji/detaljnije/javni-poziv-jedinicama-lokalne-samouprave-za-sudjelovanje-u-programu-aktivn .

Sukladno tome pozivaju se jedinice lokalne samuprave da dostave svoje prijave do 24.01.2018. godine na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nakon odabira jedinica lokalne samouprave Zaklada će u istima organizirati predstavljanje predmetnog programa, edukaciju o društvenom kapitalu i filantropiji te društveno odgovornom poslovanju. Zajedno sa dionicima u lokalnoj zajednici detektirat će se potreba te će se zajedničkim aktivnostima pristupiti njenom rješavanju.

Aktivna zajednica nije netko drugi, aktivna zajednica ste vi!

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva


iTransparentnost

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3