Utorak 16 Travanj 2024

Video prilogOpćina Velika Ludina ovih dana obilježava Dan Općine. Tim je povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili brojni gosti, ne samo iz Velike Ludine već i iz okolnih gradova i općina. Bila je to prava prigoda da se čelnici Općine pohvale sa svime što su postigli od prošlogodišnjeg Dana općine.

Naime, Općina Velika Ludina od 2012.godine Dan općine proslavlja 1.rujna u znak početka berbe jabuka na tom području, budući je velikoludinski kraj poznat upravo po svojim nasadima jabuka. Za samu Veliku Ludinu može se reći kako je posljednjih godina prerasla u pravu Općinu, koja stanovnicima svih svojih naselja nastoji pružiti približno jednake uvjete života. Dražen Pavlović, načelnik Općine Velika Ludina istaknuo je da su u proteklih godinu dana završili neke radove, odradili poslove vezane za završetak uređenja općinsk imovine, prje svega domova. Pavlović je dodao kako je godina bila specifična po tome što su bili izbori tako da nisu ulazili u velike projekte, ali su završili stare. Napravili su i dosta projekata, pa za sada Općina ima aplicirane projekte u vrijednosti 11 milijuna kuna, dok za neke već imaju odobrene i potpisane ugovore. Na svečanoj sjednici održanoj uz Dan Općine, osim načelnika i predsjednika Vijeća govorili su i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, u ime predstavnika susjednih gradova i općina, te zastupnica u europarlamentu Marijana Petir. Budući da Općina Velia Ludina iznimno dobro surađuje i sa Sisačko-moslavačkom županiju sjednici je nazočio i župan Ivo Žinić, koji je rekao kako je Općina Velika Ludina jedna od kvalitetnijih malih Općina na području Županije, Općina koja se odlikuje s poljoprivredom, jakom voćarskom proizvodnjom, vinogradarima, s čime je Županija ponosna. Župan je dodao da s Općinom Velika Ludina Županija zajedno provodi mnge projekte po pitanju poticanja poljoprivrede, vinogradarstva, voćarstva, a zajednički je i veliki projekt navodnjavanja.
Na sjednici su dodijeljene i Godišnja nagrada Općine, te priznanja. Godišnja nagrada Velike Ludine ove je godine pripadala Nogometnom Klubu „Sokol“ za doprinos u razvoju sporta proteklih 80 godina. Priznanja su ove godine dodijeljena i Diani Kondres za obnovu kulturne baštine, Stevi Kovaču za suradnju i velikodušne donacije udrugama s područja Općine, DVD-u Kompator za zalaganje na prevenciji požara, te Udruzi pčelara „Lipa“ za promoviranje pčelarstva.

Video prilog pogledajte ovdje.

Galerija fotografija sa svečane sjednice:


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  16.04.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3