Utorak 16 Srpanj 2024

Poziv na edukaciju za udruge za zaštitu potrošača u RH, 23.11.2017. Zagreb
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, nositelj područja zaštite prava potrošača u Republici Hrvatskoj, započinje s Ciklusom stručnih edukacija namijenjenih udrugama za zaštitu potrošača Republike Hrvatske.

 

Prvi ciklus stručnih edukacija Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvom pravosuđa, Ministarstvom financija, Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Hrvatskom narodnom bankom održat će se 23. studenoga 2017. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta (kino dvorana) s početkom u 9:00 sati.
Na stručnoj edukaciji izlagat će se o sljedećim područjima: odredbe Zakona o zaštiti potrošača (učestale pritužbe potrošača), primjena Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova u praksi; nepoštena poslovna praksa trgovaca (najčešća ponašanja trgovaca na tržištu); odgovornost za materijalne nedostatke stvari i jamstvo za ispravnost prodane stvari; financijska pismenost u RH, zaštita korisnika usluga kreditnih institucija; informacije o hrani (opće i nutritivno označavanje hrane); primjena Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom te financiranje projekata i programa udruga za zaštitu potrošača iz javnih izvora.
Detaljan program edukacije objavljen je na web stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta: https://www.mingo.hr/page/poziv-na-edukaciju-za-udruge-za-zastitu-potrosaca-u-rh-23-11-2107-zagreb-1 te stranicama Ureda za udruge Vlade RH: https://udruge.gov.hr/vijesti/poziv-na-edukaciju-za-udruge-za-zastitu-potrosaca/4261.
Pozivamo sve udruge za zaštitu potrošača na području Republike Hrvatske da prisustvuju stručnoj edukaciji i registriraju se (ime i prezime, naziv udruge) na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 20. studenoga 2017.

Program edukacija možete pogledati ili preuzeti ovdje.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  16.07.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3