Četvrtak 28 Ožujak 2024

USKRSNA ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE VELIKA LUDINA

Svim stanovnicima Općine Velika Ludina i župljanima naše župe Sv. Mihaela Ark. želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

Neka radost uskrsnuća donese mir, zadovoljstvo i nadu u naše domove i obitelji.

Sretan Uskrs želi vam načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović

Načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović na 10. sjednici Općinskog vijeća Općine Velika Ludina održanoj 21.02.2018. g. izvijestio je sve prisutne o dobivenim sredstvima za provođenje projekata.

 „Općina Velika Ludina potpisala je Ugovor o sredstvima za ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta kojima će se financirat izgradnja i obnova lokalnih cesta, kolnika, površinske odvodnje, javne rasvjete i prometne signalizacije… U našem slučaju financirana će biti Cvjetna ulica za koju smo ostvarili 2.300.000,00 kuna iz Programa ruralnog razvoja RH. Osim toga, krećemo u projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, zbog čega na ovoj sjednici OV idemo i s drugim rebalansom, odnosno II. Izmjenama i dopunama Proračuna Općine Velika Ludina za 2018. godinu, čime isti povećavamo za 400.000,00 kuna. Također, proračun je povećan i za 180.000,00 kuna, čime će biti kupljeno zemljište pored škole kako bi se stvorili preduvjeti za proširenje školske dvorane te za 30.000,00 kuna kojima će se financirati promjena dotrajalih mreža na nogometnom igralištu u Velikoj Ludini. Općina će vrlo vjerojatno ići i u projekt izgradnje Broadband širokopojasne mreže u nekomercijalnim, tzv. Bijelim zonama, čime će se omogućiti povećanje brzine internet prometa sukladno nacionalnoj strategiji digitalne tehnologije“ – obrazložio je Pavlović.

Sjednici ludinskog Općinskog vijeća prisustvovala je i direktorica tvrtke Eko Moslavina d.o.o. Adrijana Cvrtila koja je ukratko vijeću predstavila trenutne aktivnosti.

„Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, sve komunalne tvrtke u Hrvatskoj moraju prilagoditi postojeće sustave prikupljanja otpada. Od siječnja ove godine stupio je na snagu novi raspored odvoza selektiranog reciklabilnog otpada (papir, plastika, staklo i metal). Aktivno se radi i na izradi novih cjenika vezanih uz kompostere i još uvijek ne možemo znati hoće li se raditi o poskupljenju ili pojeftinjenju naše usluge. Građani će se dakle moći sami opredijeliti hoće li kompostirati te je u planu i edukacija građana o pravilnom kompostiranju i odvajanju otpada. Dok sva područja ne završe projekt izgradnje reciklažnog dvorišta građanima s područja Općine Velika Ludina, Grada Popovače i Grada Kutine bit će dostupno mobilno reciklažno dvorište, za koje je predviđeno da će mijenjati lokacije“ – objasnila je Cvrtila.

Općinski vijećnici su na ovoj 10. sjednici prihvatili Pravilnik o zaštiti na radu Knjižnice i čitaonice Velika Ludina, kao i njihovo Izvješće o radu za 2017. godinu, a donesene su i Statutarne i Poslovničke Odluke Općine Velika Ludina.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  28.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3