Četvrtak 28 Ožujak 2024

USKRSNA ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE VELIKA LUDINA

Svim stanovnicima Općine Velika Ludina i župljanima naše župe Sv. Mihaela Ark. želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

Neka radost uskrsnuća donese mir, zadovoljstvo i nadu u naše domove i obitelji.

Sretan Uskrs želi vam načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović

Općina Velika Ludina tijekom 2018. godine uložila je mnogo truda kako bi se svim stanovnicima i dalje pružali što kvalitetniji i povoljniji uvjeti života.

Od važnijih projekata izgrađeno je reciklažno dvorište za koje se još samo očekuje tehnički pregled u iznosu od oko 2.300.000,00 kuna financiranog od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, asfaltirana je i dograđena Cvjetna ulica, a projekt je to vrijedan oko 2,5 mln kuna sufinanciran od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Također, rekonstruirana je i izgrađena Duga ulica, a u tijeku je i izrada projekta Uređenje javnog parka u Velikoj Ludini - multifunkcionalni park s dječjim igralištem, fontanama, hortikulturom, klupama i raznim drugim sadržajima.

 Mnogo se radilo na apliciranju projekata prema fondovima Europske unije, a sukladno tome planiramo proširenje sportske dvorane kod osnovne škole, apliciranje rekonstrukcije i opremanje društvene sale Društvenog doma Gornja Vlahinička preko LAG-a Moslavina te proširenje Dječjeg vrtića. Proširenje Dječjeg vrtića biti će najveća pojedinačna investicija u povijesti Općine Velika Ludina vrijedna 5 mln kuna, a gradnja kreće početkom 2019. godine.

Naravno, planiramo i dalje ulagati u sportske i kulturne udruge, vatrogastvo, pomagat ćemo najpotrebitije, a nastavljamo i s dodjelom stipendija studentima i učenicima srednjih škola te sufinanciranjem smještaja u učeničke domove.

Ono što je važno i  bitno naglasiti – Općina Velika Ludina i dalje se trudi što manje opterećivati građane, i dalje imamo najmanji komunalni doprinos, nismo uvodili prirez, pomažemo i gospodarstvo te ulažemo u poljoprivredu i turizam.Ideja na kojima radimo ima puno te se nadamo da će naša Općina zasjati u punom sjaju.

U nadi da će 2019. godina biti što uspješnija, svim mještanima Općine Velika Ludina, kao i svim čitateljima Moslavačkog lista, želim blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu nadolazeću 2019. godinu!       

 

Načelnik Općine Velika Ludina, Dražen Pavlović


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  28.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3