Utorak 19 Ožujak 2024

U Općini Velika Ludina danas je potpisan sporazum o dogradnji Dječjeg vrtića Velika Ludina. Riječ je o dosad najvećem projektu Općine Velika Ludina u povijesti vrijednom 5 mln kn.

 Od toga prihvatljivi troškovi sa 90% bit će financirani od strane Europske unije. Ugovor za projekt dogradnje dječjeg vrtića potpisali su danas u općinskoj vijećnici Velike Ludine ravnateljica Dječjeg vrtića Tajana Lidmila i direktor tvrtke izvođača radova (mato el-d d.o.o. iz Ivanić Grada), Mato Duvnjak.

Načelnik općine Dražen Pavlović tom je prilikom najavio kako bi radovi trebali biti završeni kroz godinu dana kada se obilježava i 40 godina djelovanja vrtića u Velikoj Ludini. „To će biti prilika da uz veliku obljetnicu otvorimo i novi rekonstruiran i dograđen vrtić, što je ono što nam uistinu treba i što će doprinijeti kvalitetnijem boravku naše djece u ovoj predškolskoj ustanovi“, rekao je Pavlović.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Velika Ludina izrazila je zadovoljstsvo što se kreće u ovaj projekt: „Dugo smo čekali ovu rekonstrukciju i dogradnju. Dobit ćemo prostor za jaslice i dvoranu, novu kuhinju, prateće prostorije za odgajatelje, te izolaciju za zdravstvenog voditelja. U starom dijelu vrtića će se također izvršiti rekonstrukcija, izmijeniti parketi, sanitarni čvor, a oba će se objekta kompletno opremiti novom opremom“.

Načelnik općine zaključio je kako je općina dosad obnovila sve bitne objekte na svome području, od nove zgrade općine, Knjižnice i čitaonice, do mjesnih i vatrogasnih domova. S novim vrtićem taj će ciklus dobiti na kvaliteti, jer dogradnja vrtića znači i osiguravanje boljih uvjeta mladim obiteljima za ostanak u Velikoj Ludini.


iTransparentnost

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  19.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3