Utorak 19 Ožujak 2024

Nakon objave službenih rezultata izbora za članove Općinskog vijeća, privremena pročelnica nadležna za poslovne predstavničkog tijela, Jelena Malekinušić sazvala je konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Velike Ludine.

Općinsko vijeće imat će ukupno 13 vijećnika, od toga 6 vijećnika iz HDZ-a, 4 vijećnika iz koalicije predvođene SDP-om, dva vijećnika iz HSP-a i jednog vijećnika nezavisne liste, Zlatka Nežića.

Za članove Mandatnog odbora izabrani su Mario Šćuri kao predsjednik te Tomislav Bišćan i Dražen Kralj kao članovi, dok je za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja izabran Mario Pomahać, uz članove Zlatka Nežića i Juricu Đudarića.

Predsjednik Mandatnog odbora Mario Šćuri podnio je izvješće o provedenim izborima, dok je Mario Pomahać, predsjednik Odbora za izbor i imenovanja predstavio prijedlog Odbora za predsjednika i potpredsjednike Općinskog vijeća.

Jednoglasno je za predsjednika Općinskog vijeća izabran Vjekoslav Kamenšćak (HDZ), dok su za potpredsjednike izabrani Mario Šćuri (HDZ) i Tomislav Bišćan (SDP). Zbog nespojivosti dužnosti Dražen Pavlović i Dario Hegel ne mogu obnašati vijećničku funkciju pa su ih na listama zamijenili drugi vijećnici.

Predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenšćak zahvalio je vijećnicima na ukazanom povjerenju: „Zahvaljujem se svima na podršci da i u ovom mandatu obavljam ovu časnu dužnost. Nadam se da vas neću razočarati. Vjerujem da ćemo i dalje dobro surađivati, kao što smo surađivali i u prethodnom mandatu, kako sa načelnikom, tako i s djelatnicama i djelatnicima općine. Nadam se da će suradnja doprinijeti još boljem radu i napretku općine.“

Na kraju sjednice, načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović pozvao je sve vijećnike na suradnju, konstruktivne rasprave te rad za dobrobit svih sugrađana. „Čestitam svim izabranim vijećnicima, a posebice gospodinu Kamenšćaku koji će treći mandat zaredom voditi vijeće. Dobro smo surađivali i do sada, pa ne sumnjam u uspješnu suradnju u ovome mandatu. Samim time siguran sam da ćemo svi zajedno ostvariti i dobre rezultate za našu općinu. Jako mi je drago da imamo i nove vijećnike, da se struktura vijeća mijenja, a posebno mi je drago to što su u novom sazivu zastupljeni vijećnici iz većine naših sela.“ – rekao je načelnik Pavlović.

Načelnik Dražen Pavlović zaključio je kako će se prvi rezultati ovoga vijeća vidjeti već tijekom jesenskih mjeseci kada kreće novi investicijski ciklus te realizacija novih projekata za čiju se provedbu očekuje podrška ovoga vijeća.

Popis vijećnika novog saziva Općinskog vijeća:

1. Vjekoslav Kamenšćak, HDZ

2. Dejan Faltis, HDZ

3. Martina Kovač Crnčec, HDZ

4. Mario Pomahać, HDZ

5. Mario Šćuri, HDZ

6. Antonio Paušić, HDZ

7. Tomislav Bišćan, SDP

8. Vedran Svilić, SDP

9. Ivan Marečić, SDP

10. Damir Belavić, nezavisni

11. Dražen Kralj, HSP

12. Jurica Đudarić, HSP

13. Zlatko Nežić, nezavisni

 


iTransparentnost

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  19.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3