Četvrtak 28 Ožujak 2024

USKRSNA ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE VELIKA LUDINA

Svim stanovnicima Općine Velika Ludina i župljanima naše župe Sv. Mihaela Ark. želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

Neka radost uskrsnuća donese mir, zadovoljstvo i nadu u naše domove i obitelji.

Sretan Uskrs želi vam načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović

Članovi KUD-a „Mijo Stuparić“ od 26. do 31. srpnja sudjelovali su na Međunarodnom festivalu folklora „Ohrid fest“ u gradiću Ohrid u Sjevernoj Makedoniji.

 

Riječ je o festivalu koji se svake godine u više termina održava na obali Ohridskog jezera, a na kojem sudionici iz cijeloga svijeta, među kojima i brojne folklorne skupine iz Hrvatske prezentiraju pjesme, plesove, narodno ruho i običaje svojih krajeva.

KUD „Mijo Stuparić” predstavio se pjesama i plesova Moslavine pod nazivom “Okreni se moje kolo malo”. Osim festivalske večeri sudjelovali su i u mimohodu uz obalu Ohridskog jezera, a prilike su imali i za edukacijska putovanja s ciljem upoznavanja kulturno-povijesnih znamenitosti Ohrida, Ohridskog jezera i Skoplja.

Uz KUD „Mijo Stuparić“, koji je na ovaj festival putovalo s KUD-om „Jelenčanka“, sudionici festivala pristigli su i iz Poljske, Srbije i Češke. U realizaciji ovog projekta KUD-u su financijski pomogli Općina Velika Ludina, Sisačko-moslavačka županija, sponzori i donatori, a kojima se sudionici zahvaljuju.

Osim sudjelovanja na spomenutom festivalu velikoludinski folkloraši tijekom srpnja i kolovoza zabolježili su i niz drugih aktivnosti, a među kojima vrijedi istaknuti sudjelovanje na 1.smotri folklora u Obrovcu „Oj'  Zrmanjo Bukovice vilo“, „Marijanskim susretima“ povodom blagdana Velike Gospe u Potoku, dok su najmlađi članovi gostovali na 15.Srpanjskim susretima u Šćitarjevu, a sekcija ručnog rada na 10.sajmu obrta i rukotvorina u Križu.


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  28.03.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3