Subota 27 Travanj 2024

Sada je sigurno da će se graditi „Sportska dvorana Franjo Mihalić“ u Velikoj Ludini

 Prije otprilike godinu dana Općina Velika Ludina prijavila se na natječaj Ministarstva turizma i sporta za dodjelu bespovratnih sredstava „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti – GRUPA 2“. U tom natječaju Općina je vidjela priliku za pridobivanje bespovratnih europskih sredstava za gradnju Sportske dvorane.

            Općina Velika Ludina ima svoje strateške ciljeve i planove među kojima je i gradnja Sportske dvorane koja bi služila za unapređenje sportskih i kulturnih aktivnosti na području naše općine te poboljšala životne uvjete svim stanovnicima naše općine, a najviše djeci i mladima.

            Kada smo se javili na natječaj znali smo da neće biti lako jer su uvjeti natječaja bili itekako zahtjevni, ali to nas nije obeshrabrilo. Čim je natječaj došao u najavu Općina Velika Ludina poduzela je sve potrebne korake da se kvalitetno pripremi za spomenuti natječaj.

            U toj pripremi angažirani su kvalitetni stručnjaci, ali i Općina Velika Ludina je maksimalno iskoristila svoje ljudske potencijale i znanje koje je stekla u mnogim dosadašnjim uspješnim projektima koje je do sada provodila.

            Općina je odradila i određene predradnje pripremajući se godinama za ovaj projekt, a to su: izrada odgovarajuće prostorno-planske dokumentacije, projekta i ishođenje građevinske dozvole, ali i kupovina zemljišta za ovu namjenu. Sve je to rezultiralo pripremom kvalitetnog projekta za koji je ovih dana dodijeljena Odluka o financiranju Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 6.153.769,00 eura bespovratnih sredstava i financiranju u ukupnom stopostotnom iznosu.

            Ono što sada slijedi je priprema javne nabave za izbor izvođača radova na ovom projektu, a iza toga ugovaranje gradnje i sama gradnja koja će trajati minimalno dvije godine.

Uspjeh u ovom projektu nas je jako razveselio jer smo jedna od četiri općine u Republici Hrvatskoj koja je prošla na ovom natječaju i „Sportska dvorana Franjo Mihalić“ u Velikoj Ludini bit će  najveći projekt koji će biti realiziran u povijesti Općine Velika Ludina, ali i novijoj povijesti ovog kraja.

 


iTransparentnost

Galerija fotografija

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  27.04.2024 Ferienhaus Ostsee

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3