Utorak 22 Siječanj 2019

Dana 08.02.2018. g. načelnik općine Velika Ludina potpisao ugovor sa agencijom za plaćanje u poljoprivredi za ovaj projekt!

Općina Velika Ludina kroz ovaj program financirat će rekonstrukciju Cvjetne Ulice u Velikoj Ludini.

Cvjetna ulica će se proširiti, produžiti i zacjevit će se cestovni jarci. Ova ulica je dio centra Velike Ludine, sagrađene su nove kuće te je postala preuska, a već je i dotrajala te je ova obnova dobrodošla. Nedavno je uređena i Pintarićeva ulica koja se spaja sa Cvjetnom, također sredstvima Europske unije! Dobra je okolnost što će i grad Popovača kroz ovaj program urediti prometnicu između Okola i Potoka na svom djelu, a što će sigurno dobro doći i građanima Okola koji tom prometnicom putuju prema Popovači i Sisku! Svoj dio Općina Velika Ludina kvalitetno je već obnovila prije nekoliko godina! Općina Velika Ludina među osam je gradova i općina u našoj županiji koje su uspješno „povukle“ ova sredstva.

Riječ je o mjeri 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Sredstva odlaze u 20 županija, a namijenjena su gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Ugovore je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. Potpisivanju ugovora također su prisustvovali ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.


S domaćih portala

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  22.01.2019 Ferienhaus Ostsee

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3