Utorak 16 Srpanj 2019

U Moslavačkoj priči na području Općine Velika Ludina sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa svojim zamjenikom Ivanom Celjakom uručio je ugovore o dodjeli potpora za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama iz područja poljoprivrede u 2018. godini. Ovo je jedna od važnijih potpora s obzirom da je poljoprivreda jedna od strateških grana Sisačko-moslavačke županije, istaknuo je župan Žinić.


Također ovo je potpora i za nastupe na raznim sajmovima i manifestacijama izvan naše županije, među kojima se ističe izlaganje naših poljoprivrednika na Sajmu Viroexpo, te “Jeseni u Lici”.
Dražen Pavlović, načelnik Općine Velika Ludina istaknuo je zadovoljstvo jer se dodjela ovogodišnjih potpora odvija na velikoludinskom području. O tome da su manifestacije u poljoprivredi jako bitne u ovom kraju govori i činjenica da ih podržava i sama Općina. Sve to treba zaokružiti u jednu zajedničku priču kako bi se ostvario napredak. Do prije nekoliko godina Općina nije imala niti jedan turistički objekt, a danas, osim Moslavačke priče postoji još mnoštvo toga što se može ponuditi turistima.
Potporu je ostvarila Udruga voćara i vinogradara Moslavine, o značaju je više rekao predsjednik Marijan Gašparec. Za 8 profesionalnih vinara s područja Moslavine okupljenih u Udrugu Proizvođačke organizacije Škrlet ova su sredstva od velikog značaja ističe Janko Kezele, dopredsjednik Udruge. Osim Udruga i OPG-ova potpore su dobile i dvije jedinice lokalne samouprave, Grad Popovača i Općina Sunja, koje su dokaz da se marljivo radi na organizaciji manifestacija u poljoprivredi.


S domaćih portala

Vrijeme

Zagreb °C
Osijek °C
Split °C
  16.07.2019 Ferienhaus Ostsee

Galerija fotografija

Poslovi na HZZ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3